URODA I ZDROWIE

Sos chrzanowy bez śmietany

8 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • szczypta soli
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 1,5 łyżki chrzanu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku

1. Jajko należy zmiksować

2. Dodajemy musztardę i sól i nadal miksujemy (nie należy bać się ubijania tych składników jeśli sos ma być lekki i delikatny)

3. Dodajemy oliwę, łyżka po łyżce i nadal miksujemy

4. Dodajemy chrzan i miksujemy

5. Dodajemy sok z cytryny, łyżka po łyżce, i miksujemy

6. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku

7. Na koniec podgrzewamy w rondelku kilka minut, tak by tylko trochę zgęstniało i straciło smak surowizny

8. Rewelacyjnie pasuje do białej kiełbasy

file1425811145

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Chodzicie na pedicure?
Ja byłam raz i powiem szczerze, że fachowo zajęto się moimi stopami. Niestety...
Kosmetyki fryzjerskie?
Najważniejsze są geny, jak ktoś ma ładne włosy po mamie to takie kosmetyki...
Telefon na kartę czy abonament
Tylko na kartę, i tak bym nie wykorzystała wszystkiego co jest w abonamencie...
Anoreksja
A moja siostrzenica ma 14 lat i jest zadowolona że wygląda jak...