Kolorowe szaszłyki drobiowe z patelni grillowej

12 lutego 2024, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Pierś z kurczaka podwójna
Papryka czerwona
Cebula mała kilka sztuk
Pieczarki małe 1/2 kg
Cukinia mała
Olej
Przyprawa – marynata pikantna
Olej
Pieprz
szaszłyki drobiowe

Pierś z kurczaka pokroić w grubą kostkę, wymieszać z marynatą pikantną,  olejem i odstawić na 2 godziny lub na noc. Cebulę obrać, przekroić na 4 części. Paprykę i cukinię pokroić w grubą kostkę a pieczarki małe w całości. Wszystkie warzywa pokrojone blanszować na oleju na patelni z dodatkiem soli i pieprzu. Nadziewać na patyczki na przemian z mięsem. Grillować na patelni grillowej około 20 – 30 minut. Podsmażone warzywa są smaczniejsze i soczyste.

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Real
U mnie Real kupił Auchan ale i tak przestałam tam robić jakiekolwiek...
Czy jesteś pewna/pewny siebie w kon…
Aby nabrać pewności siebie, trzeba po prostu od czasu do czasu wyjść ze strefy...
Tanie dodatki
Akcesoria damskie to subtelne dodatki, które mają moc definiowania i uzupełniania naszego stylu....
Najlepsze preparaty na cerę trądzik…
Szczególnie polecam smarowanie twarzy preparatami zawierającymi olejek herbaciany, różany i lawendowy. Warto wypróbować...