Koktajl czekoladowy – pożywny shake

24 października 2019, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Wartości odżywcze kakao docenili już Aztekowie i Majowie.  Kakao ma właściwości antyoksydacyjne czyli zwalcza szkodliwe wolne rodniki, poprawia humor i uspokaja. Taka duża zawartość przeciwutleniaczy powoduje, że będziemy zdrowsi. Warto więc dodawać łyżeczkę kakao do naszych koktajli i smoothie:

shaker czekoladowy

składniki:

banan

łyżka kakao

szklanka mleko kokosowe lub migdałowe (lub szklanka mleka i zmielone migdały)

łyżka nasion chia

1/2 łyżeczka cynamonu

szpinak lub jarmuż

 

Wszystkie składniki zmiksować, wierzch koktajlu oprószyć kakaem.

 

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz