Koktajl arbuzowo-truskawkowy

21 czerwca 2012, dodał: elkaa13
Artykuł zewnętrzny

Niezwykle orzeźwiający koktajl w sam raz na zbliżającą się falę upałów.

Składniki na ok. 600 ml (dwie duże porcje)

  • 360 g miąższu arbuza (waga bez pestek i skóry)
  • 180 g odszypułkowanych truskawek
  • 50 g białej czekolady
  • 1 łyżka płynnego miodu

Przygotowanie:

  1. Owoce schłodzić w lodówce.
  2. Miąższ arbuza (wraz z powstałym sokiem) i truskawki zmiksować za pomocą blendera tak, aby pozostały wyczuwalne kawałki owoców.
  3. Czekoladę roztopić i wraz z miodem dodać do owoców, ponownie zmiksować.
  4. Podawać schłodzone, może stać w lodówce kilka godzin.

file1340265740



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz