Knedle z truskawkami w śmietanie z cynamonem

27 czerwca 2010,
dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

składniki:

ziemniaki (ok. 2 litrowe naczynie ziemniaków w całości)

2 jajka

2/3 szklanki mąki

cukier

śmietana

cynamon

Ziemniaki gotujemy, czekamy aż ostygną, rozgniatamy. Dodajemy jajka i mąkę i ugniatamy całość. Ciasto wałkujemy (blat obsypujemy lekko mąką żeby ciasto się nie przylepiło), wycinamy koła, na każde układamy po 1 czy 2 truskawki i odrobinę cukru. Wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy około 4 minut aż wypłyną. Możemy podawać tradycyjnie ze śmietaną z cukrem i cynamonem.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...