Klopsiki rybne w bulionie

23 listopada 2021, dodał: Ewelina Szadkowska
Artykuł zewnętrzny

Ryby to bogactwo cennych dla naszego zdrowia kwasów omega 3, więc powinny być stałym elementem codziennej diety. Najzdrowsze są te gotowane na parze lub pieczone. Sekret ich smaku tkwi w odpowiednim doborze dodatków i przypraw – warto przed przyrządzeniem trzymać je w marynacie, która podkreśli smak każdej ryby. Na szybki obiad dla całej rodziny sprawdzą się rybne klopsiki, które robi się szybko, a do przygotowania ich można zaangażować także dzieci.

pulpety rybne

Składniki:
ugotowane filety pstrąga – 8 szt.
150 g mąki pszennej
2 jajka
pół łyżeczki pieprzu
szklanka bulionu warzywnego
szczypta chili
sól do smaku

ulubione zioła: kolendra, natka pietruszki, koperek,  itp

Przygotowanie:
Filety rozgnieść na jednolitą masę i dokładnie wymieszać z mąką oraz jajkami. Dodać przyprawy i ponownie wymieszać masę. Z niej uformować niewielkie kulki (ok. 2 cm średnicy), układać je dość ściśle w brytfannie lub naczyniu żaroodpornym. Całość zalać bulionem i zapiekać ok. 60 min. w temperaturze 180 st. Udekorować ulubionymi ziołami.
Smacznego!

Jedliście już rybę w tak oryginalnej formie? Piszcie w komentarzach!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Real
U mnie Real kupił Auchan ale i tak przestałam tam robić jakiekolwiek...
Czy jesteś pewna/pewny siebie w kon…
Aby nabrać pewności siebie, trzeba po prostu od czasu do czasu wyjść ze strefy...
Tanie dodatki
Akcesoria damskie to subtelne dodatki, które mają moc definiowania i uzupełniania naszego stylu....
Najlepsze preparaty na cerę trądzik…
Szczególnie polecam smarowanie twarzy preparatami zawierającymi olejek herbaciany, różany i lawendowy. Warto wypróbować...