Klopsiki rybne w bulionie

23 listopada 2021, dodał: Ksymena
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Ryby to bogactwo cennych dla naszego zdrowia kwasów omega 3, więc powinny być stałym elementem codziennej diety. Najzdrowsze są te gotowane na parze lub pieczone. Sekret ich smaku tkwi w odpowiednim doborze dodatków i przypraw – warto przed przyrządzeniem trzymać je w marynacie, która podkreśli smak każdej ryby. Na szybki obiad dla całej rodziny sprawdzą się rybne klopsiki, które robi się szybko, a do przygotowania ich można zaangażować także dzieci.

pulpety rybne

Składniki:
ugotowane filety pstrąga – 8 szt.
150 g mąki pszennej
2 jajka
pół łyżeczki pieprzu
szklanka bulionu warzywnego
szczypta chili
sól do smaku

ulubione zioła: kolendra, natka pietruszki, koperek,  itp

Przygotowanie:
Filety rozgnieść na jednolitą masę i dokładnie wymieszać z mąką oraz jajkami. Dodać przyprawy i ponownie wymieszać masę. Z niej uformować niewielkie kulki (ok. 2 cm średnicy), układać je dość ściśle w brytfannie lub naczyniu żaroodpornym. Całość zalać bulionem i zapiekać ok. 60 min. w temperaturze 180 st. Udekorować ulubionymi ziołami.
Smacznego!

Jedliście już rybę w tak oryginalnej formie? Piszcie w komentarzach!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak ukryć zbyt pełne policzki?
Fajny efekt daje strobing, czyli różne odcienie podkładu i pudru umiejętnie rozłożone na twarzy,...
Jakie ćwiczenia są dobre dla senior…
Moja babcia ćwiczy podstawowe pozycje jogi, ma na płycie DVD takie ćwiczenia -...
Syndrom sztokholmski w związku
Dla mnie to facet jest głupi, mając możliwość wyboru póki jest młody...
Przemoc ekonomiczna w rodzinie
Nie jest tak, że każda odmowa kupienia czegoś to przemoc, czasem tego wymaga...