Klasyczny romans czyli mascarpone z kawą

12 lutego 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 2-4 osób
Czas przygotowania: 30 min.

Niezbędne składniki:

500 g sera mascarpone
4 jajka
150 g cukru pudru5 Klasyczny romans
100 g amaretto
1 op. biszkoptów podłużnych
100 ml mocnej kawy
1/2 laski wanilii KAMIS

Przygotować 150 ml mocnej kawy, wystudzić, przecedzić, dodać amaretto. Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem pudrem z dodatkiem kryształków wanilii, połączyć delikatnie mieszając z mascarpone. Dodać ubite na sztywną pianę białka. Biszkopty moczyć w kawie z amaretto i układać w tortownicy, przekładając kolejne warstwy masą z jaj i mascarpone. Podawać posypane mieloną kawą z dodatkiem wiśni.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz