Klasyczne schabowe z wędzonką

29 kwietnia 2011,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Jak czasem niewielka modyfikacja może wpłynąć na znany smak.

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 2 kotlety schabowe bez kości
  • 1 jajko
  • mąka
  • bułka tarta
  • 2 plasterki polędwicy wędzonej surowej
  • olej z pestek winogron
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz kolorowy grubo mielony

Kotlety schabowe lekko ,, rozklepać ,, tłuczkiem do mięsa .Posolić i posypać pieprzem. Panierować w mące , jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej . Obsmażyć na rumiano z obu stron polędwicę. Zsunąć na bok. Na tym samym tłuszczu usmażyć kotlety. W ostatniej fazie smażenia dodać masło .

Podawać kotlety obłożone plastrami wędzonki i posypane świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.

Kotlety usmażone na takim tłuszczu nabierają smaku od wędzonki.

file1304098482



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...