Klasyczne schabowe z wędzonką

29 kwietnia 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Jak czasem niewielka modyfikacja może wpłynąć na znany smak.

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 2 kotlety schabowe bez kości
  • 1 jajko
  • mąka
  • bułka tarta
  • 2 plasterki polędwicy wędzonej surowej
  • olej z pestek winogron
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz kolorowy grubo mielony

Kotlety schabowe lekko ,, rozklepać ,, tłuczkiem do mięsa .Posolić i posypać pieprzem. Panierować w mące , jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej . Obsmażyć na rumiano z obu stron polędwicę. Zsunąć na bok. Na tym samym tłuszczu usmażyć kotlety. W ostatniej fazie smażenia dodać masło .

Podawać kotlety obłożone plastrami wędzonki i posypane świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.

Kotlety usmażone na takim tłuszczu nabierają smaku od wędzonki.

file1304098482



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...