Kisiel truskawkowy

Avatar photo
17 czerwca 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 0,5 kg truskawek w cukrze
  • w szklanki wody
  • sok z cytryny
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • 400 ml jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny

Truskawki z 1/2 szklanki cukru zagotować w wodzie, przetrzeć przez sito, doprawić sokiem z cytryny.

Przetarte truskawki postawić na ogień, zagotować i dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z niewielką ilością wody, ponownie zagotować.

Tryzmac na ogniu około 2 minuty, gorący kisiel przekładać do salaterek, odstawić do ostudzenia. Przed podaniem polać sosem jogurtowym, lekko spienionym ze skórką otartą z cytryny.





FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...