Kisiel truskawkowy

17 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 0,5 kg truskawek w cukrze
  • w szklanki wody
  • sok z cytryny
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • 400 ml jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny

Truskawki z 1/2 szklanki cukru zagotować w wodzie, przetrzeć przez sito, doprawić sokiem z cytryny.

Przetarte truskawki postawić na ogień, zagotować i dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z niewielką ilością wody, ponownie zagotować.

Tryzmac na ogniu około 2 minuty, gorący kisiel przekładać do salaterek, odstawić do ostudzenia. Przed podaniem polać sosem jogurtowym, lekko spienionym ze skórką otartą z cytryny.





FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...