Kiełbaski z grilla z ananasem

26 maja 2010, dodał: Anays
Artykuł zewnętrzny

Bardzo łatwe do zrobienia i pyszne – nie odejdziesz od stołu!

składniki:

– kiełbasa grillowa lub drobiowa lub ulubiona
– puszka ananasa lub świeży
– miód – 1/3 szklanki
– cytryna
– listek laurowy
– 1/3 kostki masła
– pieprz, papryka

wykonanie:

Do miseczki wlać miód, sok z cytryny, pokruszony listek laurowy i przyprawy, ananasy pokroic na ćwiartki i włozyć do marynaty ananasa (marynować około 30 minut) , kiełbaskę pokroić w plasterki,  masło rozpuścić w garnuszku, kiełbasę nakładać na patyczki do szaszłyków i ananasa, obtaczać w marynacie – ja smaruję specjalnym pędzelkiem i masełkiem. Grillować około 10 minut.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz