Kiełbaski miodowe z grilla

9 maja 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Cały cymes w glazurze – smaruję kiełbaski i pieczywo i tak piekę

Czas : 15 minut

Składniki :

  • 2 kiełbasy śląskie
  • gruby plaster sera Chedar
  • 1 bułka typu pita
  • Sos miodowy z czosnkiem Tao-Tao
  • pieprz grubo mielony
  • 2 łyżki oleju
  • marynowane warzywa – pikle
  • sałata – kilka listków

Kiełbaski ponacinać delikatnie tak by się nie rozpadły. W nacięcia włożyć kawałki sera Chedar. Przez kiełbaski przekłuć namoczony w wodzie patyczek do szaszłyków – kiełbaski nie rozpadną się i łatwiej je potem nakładać. Bułkę przeciąć na pół. Posmarować  bułkę  (przecięcie) i kiełbasy olejem zmieszanym z Sosem miodowym z czosnkiem. Posypać bułkę grubo mielonym pieprzem.

Piec na rozgrzanym grillu  kładąc bułkę posmarowaną częścią do spodu. Kiedy kiełbaski się zrumienią podawać z przypieczoną bułką (od środka robi się na niej karmelizowana powłoka z sosu) obłożoną sałatą. Do tego pikle – ja podałam marynowane papryczki.

file1304960968



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz