Kebaby z łososia

13 marca 2013, dodał: iwa643
Artykuł zewnętrzny

składniki

 

  •    30 dag łososia filet
  •     2 szt ogórki konserwowe
  •     1 szt cebula czerwona,
  •     4 szt oliwki zielone
  •     2 łyżeczki oleju rzepakowego
  •     sól morska,
  •     pieprz kolorowy ziarnisty
  •    Pasta Ajvar Podravka



Filet z łososia myjemy osuszamy i odkrawamy skórę . Dużym nożem kroimy go na paseczki następnie w kostkę i siekamy dość drobno. Ogórki kroimy bardzo drobno. Cebule czerwona obieramy z łupiny i siekamy. Oliwki odcedzamy z zalewy siekamy drobno. Warzywa łączymy z mięsem dobrze mieszamy solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Dodajemy dobrej jakości olej rzepakowy i jeszcze raz dobrze urabiamy . Na patyczkach formujemy małe kebaby. Smażymy je na patelni grillowej na złoty kolor.

file1363154116



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz