Kebaby z łososia
Artykuł zewnętrzny
składniki
- 30 dag łososia filet
- 2 szt ogórki konserwowe
- 1 szt cebula czerwona,
- 4 szt oliwki zielone
- 2 łyżeczki oleju rzepakowego
- sól morska,
- pieprz kolorowy ziarnisty
- Pasta Ajvar Podravka
Filet z łososia myjemy osuszamy i odkrawamy skórę . Dużym nożem kroimy go na paseczki następnie w kostkę i siekamy dość drobno. Ogórki kroimy bardzo drobno. Cebule czerwona obieramy z łupiny i siekamy. Oliwki odcedzamy z zalewy siekamy drobno. Warzywa łączymy z mięsem dobrze mieszamy solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Dodajemy dobrej jakości olej rzepakowy i jeszcze raz dobrze urabiamy . Na patyczkach formujemy małe kebaby. Smażymy je na patelni grillowej na złoty kolor.