Kawa cynamonowo-czekoladowa z syropem klonowym

21 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Czas : 10 minut

Składniki :

3 łyżeczki kawy mielonej
1 łyżeczka czekolady w proszku ( pitnej )
szczypta cynamonu
¾ filiżanki wody
½ filiżanki mleka
syrop klonowy do posłodzenia

Wymieszać kawę z czekoladą , cynamonem i czekoladą. Zagotować wodę z mlekiem i zaparzyć tym kawę w kubeczku ). Przykryć kubeczek i zostawić na 5 minut by się zaparzyła. Przecedzić do filiżanki. Posłodzić syropem klonowym.

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...
Książki
Też lubię. Słucham w drodze do pracy, albo na rowerze. Często też słucham...
Niesamodzielnosc finansowa kobiet
Jeszcze bardziej przeraża, że nie wystarczy pracować na pełnym etacie, żeby mieć emeryturę wystarczającą...