URODA I ZDROWIE

Karkówka z rożna

7 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
  • 0,5 kg karkówki
  • 1 łyżeczka curry
  • 1/3 łyżeczki kurkumy
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka otartej mięty zielonej
  • 2 łyżki upłynnionego oleju kokosowego

 

1.      Przygotowujemy marynatę – curry, kurkumę, pieprz i miętę łączymy z rozpuszczonym olejem kokosowym

2.      Marynatą nacieramy mięso (dobrze jest je odstawić do lodówki na kilkadziesiąt minut, ale jak jesteśmy bardzo głodni to i bez tego mięso będzie smaczne)

3.      Karkówkę nabijamy na rożen z piekarnika

4.      Pieczemy w etapach – 30 min w 200 stopniach, 15 minut w 180 stopniach i 15 minut w 150 stopniach z termoobiegiem

file1425761449

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Chodzicie na pedicure?
Ja byłam raz i powiem szczerze, że fachowo zajęto się moimi stopami. Niestety...
Kosmetyki fryzjerskie?
Najważniejsze są geny, jak ktoś ma ładne włosy po mamie to takie kosmetyki...
Telefon na kartę czy abonament
Tylko na kartę, i tak bym nie wykorzystała wszystkiego co jest w abonamencie...
Anoreksja
A moja siostrzenica ma 14 lat i jest zadowolona że wygląda jak...