Karkówka w sosie sojowym

6 lutego 2012, dodał: grocholska1234
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 8 plastrów karkówki,
  • 2 łyżki płynnego miodu,
  • 1/2 łyżeczki curry,
  • 3 łyżki ciemnego sosu sojowego,
  • 4 łyżki oleju,szczypta tymianku,
  • 1/2 łyżeczki kolorowego pieprzu,
  • 3 brzoskwinie

Przyrządzanie:

Miód wymieszać z sosem sojowym i olejem, a następnie połączyć go z curry, tymiankiem oraz pieprzem. Mięso umyć, osuszyć (jeśli jest za grube, lekko rozbić) i umieścić w marynacie. Odstawić na 2 godz. Piec na rozgrzanym grillu po 10 min z każdej strony. Brzoskwinie podzielić na ćwiartki, posmarować pozostałą marynatą z mięsa i także opiec na ruszcie. Karkówkę podawać z owocami, sosem jogurtowym oraz pieczywem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz