Karczek z czosnkiem

22 lutego 2010,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

1 kg karczku płuczemy, nacieramy solą, pieprzem, słodką papryką czerwoną. Przeciskamy 3 ząbki czosnku przez praskę, nacieramy nim mięso z każdej strony, Przykrywamy pokrywką, wkładamy na noc do lodówki. Potem rozgrzewamy tłuszcz, pieczemy mięso, w razie potrzeby można jeszcze przyprawić, dusić do miękkości, pokroić w plastry.

file1266838912



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...