Kapusta kwaszona gotowana do obiadu

14 października 2012, dodał: Szybkie gotowanie
Artykuł zewnętrzny
Dodatek do obiadu. Najczęściej serwowana zimą, gdy nie ma świeżych warzyw. Najlepiej smakuje z szarymi kluchami czy zrazami.

  • 1/2 kg kwaszonej kapusty
  • 1 duża cebula
  • 2 liście laurowe
  • 3-4 ziarna ziela angielskiego
  • majeranek
  • 1 łyżka tłuszczu (np.smalcu ze skwarkami)
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka oleju
Cebulę obrać, posiekać w kostkę i podsmażyć na złoto na oleju. Do garnka włożyć kiszoną kapustę, podsmażoną cebulę, liście laurowe i ziele angielskie oraz 2 łyżki wody i tłuszcz. Gotować kapustę do miękkości. Pod koniec gotowania dodać sporo majeranku, sól i pieprz do smaku.

file1350218017



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz