Kanie w cieście naleśnikowym

12 marca 2010,
dodał: caroline1983
Artykuł zewnętrzny

4 duże kapelusze kani
1 jajo
1/2 szklanki mleka
mąka
sól
pieprz
majeranek
tłuszcz do smażenia

Kapelusze oczyścić. Od strony blaszek posypać solą i pieprzem.
Z mleka, mąki i jaja przygotować gęste ciasto naleśnikowe. Dodać do niego majeranek i dokładnie wymieszać.
Obtaczać każdy kapelusz w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Jeśli chcemy to kapelusze możemy przekroić na pół lub na ćwiartki.

file1268425380



FORUM - bieżące dyskusje

balsamy do ciała
Uwielbiam naturalny Balsam kokosowy Pahwash z mango, cudnie nawilża skóre, jest super nawilżona, delikatna, super
Wspaniałe kosmetyki
Balsam kokosowy Pahwash z mango uwielbiam, przecudnie pachnie a jaka skóra delikatna, nawilżona po nim
Naturalne kosmetyki
Olejek Busajna uwielbiam, naturalny skąłd, nie uczula, można używac nawet w ciazy. Swietnie...
rozstępy w bardzo młodym wieku
Na rozstepoy znakomcie pomaga olejek Busajna, świetnie nawilża i ujedrnia skóre