Kanie w cieście naleśnikowym

12 marca 2010,
dodał: caroline1983
Artykuł zewnętrzny

4 duże kapelusze kani
1 jajo
1/2 szklanki mleka
mąka
sól
pieprz
majeranek
tłuszcz do smażenia

Kapelusze oczyścić. Od strony blaszek posypać solą i pieprzem.
Z mleka, mąki i jaja przygotować gęste ciasto naleśnikowe. Dodać do niego majeranek i dokładnie wymieszać.
Obtaczać każdy kapelusz w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Jeśli chcemy to kapelusze możemy przekroić na pół lub na ćwiartki.

file1268425380



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...