Jarzynka z botwinki

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Jarzynka z botwinki


Przygotowywałam botwinkę na zupę . Podczas podsmażania botwinki spróbowałam czy jest już dostatecznie miękka . Tak mi posmakowała ,że doszłam do wniosku ,że można ją doprawić ją na pikantnie i podawać jako jarzynkę .

Czas : 10 minut

Składniki :
1 pęczek botwinki
1 łyżka oleju
1 łyżka masła
sól
pieprz mielony

Botwinkę oczyścić , drobno pokroić .W woku lub dużej patelni rozgrzać tłuszcz .Wrzucić botwinkę i smażyć mieszając przez 5-10 minut na chrupko. Doprawić do smaku solą i pieprzem .

Nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.