Jarzynka z botwinki

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Jarzynka z botwinki


Przygotowywałam botwinkę na zupę . Podczas podsmażania botwinki spróbowałam czy jest już dostatecznie miękka . Tak mi posmakowała ,że doszłam do wniosku ,że można ją doprawić ją na pikantnie i podawać jako jarzynkę .

Czas : 10 minut

Składniki :
1 pęczek botwinki
1 łyżka oleju
1 łyżka masła
sól
pieprz mielony

Botwinkę oczyścić , drobno pokroić .W woku lub dużej patelni rozgrzać tłuszcz .Wrzucić botwinkę i smażyć mieszając przez 5-10 minut na chrupko. Doprawić do smaku solą i pieprzem .

Nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...