Jarzynka z botwinki

21 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Jarzynka z botwinki


Przygotowywałam botwinkę na zupę . Podczas podsmażania botwinki spróbowałam czy jest już dostatecznie miękka . Tak mi posmakowała ,że doszłam do wniosku ,że można ją doprawić ją na pikantnie i podawać jako jarzynkę .

Czas : 10 minut

Składniki :
1 pęczek botwinki
1 łyżka oleju
1 łyżka masła
sól
pieprz mielony

Botwinkę oczyścić , drobno pokroić .W woku lub dużej patelni rozgrzać tłuszcz .Wrzucić botwinkę i smażyć mieszając przez 5-10 minut na chrupko. Doprawić do smaku solą i pieprzem .

Nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...