Jajka faszerowane masą orzechową na ostro

16 marca 2024, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Jajka faszerowane to ulubiona przekąska Polaków, dzisiaj serwujemy Wam niebanalną przekąskę z jajek, farsz z dodatkiem orzechów włoskich podany na ostro zachwyci wszystkich smakoszy. Nie bójmy się eksperymentować i podawać faszerowane jajka inaczej niż zwykle. Bazą farszu zwykle są żółtka, do których dodajemy ulubione dodatki np: matiasy, szynkę, pieczarki, awokado itp.

jaja1

składniki:

6 jajek ugotowanych na twardo

40 daj szynki (może być konserwowa lub wiejska)

4 włoskie orzechy drobno posiekane

łyżka ostrej musztardy

łyżeczka octu winnego lub soku z cytryny

łyżka majonezu

szczypta pieprzu cayenne

sól

do dekoracji opcjonalnie: korniszony, papryczka chili, szczypiorek, natka pietruszki itp.

 

Z jajek usuwamy żółtka, żółtka mieszamy z wszystkimi składnikami, łyżeczką wkładamy masę do białek i dekorujemy ulubionymi dodatkami np: kawałkami orzechów włoskich.

 

 

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać facetom do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować w normalnej...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D
Kooperatywa spożywcza - nowy trend
Takie zrzeszenia są dobre dla rolników, żeby bezpośrednio sprzedawać produkty, za atrakcyjne ceny.