URODA I ZDROWIE

Jajka faszerowane masą orzechową na ostro

16 marca 2020, dodał: Redakcja

Jajka faszerowane to ulubiona przekąska Polaków, dzisiaj serwujemy Wam niebanalną przekąskę z jajek, farsz z dodatkiem orzechów włoskich podany na ostro zachwyci wszystkich smakoszy. Nie bójmy się eksperymentować i podawać faszerowane jajka inaczej niż zwykle. Bazą farszu zwykle są żółtka, do których dodajemy ulubione dodatki np: matiasy, szynkę, pieczarki, awokado itp.

jaja1

składniki:

6 jajek ugotowanych na twardo

40 daj szynki (może być konserwowa lub wiejska)

4 włoskie orzechy drobno posiekane

łyżka ostrej musztardy

łyżeczka octu winnego lub soku z cytryny

łyżka majonezu

szczypta pieprzu cayenne

sól

do dekoracji opcjonalnie: korniszony, papryczka chili, szczypiorek, natka pietruszki itp.

 

Z jajek usuwamy żółtka, żółtka mieszamy z wszystkimi składnikami, łyżeczką wkładamy masę do białek i dekorujemy ulubionymi dodatkami np: kawałkami orzechów włoskich.

 

 

 

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Blog o winach
Lubię wina słodkie, pewnie jak większość kobiet, ale ostatnio trafiłam też na jedno białe,...
Czasem trzeba się rozluźnić i...
Ja dla rozluźnienia oglądam dawniejsze skecze kabaretowe, z lat 90 - to były...
spa- byłyście
Byłam dwa razy, w ramach prezentów od przyjaciółki i siostry, było fajnie i relaksująco,...
W jakim stopniu jesteśmy materialis…
Ja jestem materialistką w sporym stopniu bo jest wiele rzeczy, które chciałabym mieć,...