URODA I ZDROWIE

Jajka faszerowane masą orzechową na ostro

16 marca 2020, dodał: Redakcja

Jajka faszerowane to ulubiona przekąska Polaków, dzisiaj serwujemy Wam niebanalną przekąskę z jajek, farsz z dodatkiem orzechów włoskich podany na ostro zachwyci wszystkich smakoszy. Nie bójmy się eksperymentować i podawać faszerowane jajka inaczej niż zwykle. Bazą farszu zwykle są żółtka, do których dodajemy ulubione dodatki np: matiasy, szynkę, pieczarki, awokado itp.

jaja1

składniki:

6 jajek ugotowanych na twardo

40 daj szynki (może być konserwowa lub wiejska)

4 włoskie orzechy drobno posiekane

łyżka ostrej musztardy

łyżeczka octu winnego lub soku z cytryny

łyżka majonezu

szczypta pieprzu cayenne

sól

do dekoracji opcjonalnie: korniszony, papryczka chili, szczypiorek, natka pietruszki itp.

 

Z jajek usuwamy żółtka, żółtka mieszamy z wszystkimi składnikami, łyżeczką wkładamy masę do białek i dekorujemy ulubionymi dodatkami np: kawałkami orzechów włoskich.

 

 

 

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Moodo.pl kupowałyście tam?
Czasem szukanie tańszej oferty nie idzie w parze z jakością ubrań... Pozornie tańsza rzecz...
Feromony a biznes
W niektórych sklepach jednak korzysta się z zapachów - niekoniecznie tylko z feromonów...
Moda na naturalne preparaty
Warto też czytać składy, bo czasem tej natury jest w produkcie baaardzo mało...
Czarnogóra - warta poznania?
Fajnie byłoby tam kiedyś pojechać...