URODA I ZDROWIE

Jajka faszerowane masą orzechową na ostro

16 marca 2020, dodał: Redakcja

Jajka faszerowane to ulubiona przekąska Polaków, dzisiaj serwujemy Wam niebanalną przekąskę z jajek, farsz z dodatkiem orzechów włoskich podany na ostro zachwyci wszystkich smakoszy. Nie bójmy się eksperymentować i podawać faszerowane jajka inaczej niż zwykle. Bazą farszu zwykle są żółtka, do których dodajemy ulubione dodatki np: matiasy, szynkę, pieczarki, awokado itp.

jaja1

składniki:

6 jajek ugotowanych na twardo

40 daj szynki (może być konserwowa lub wiejska)

4 włoskie orzechy drobno posiekane

łyżka ostrej musztardy

łyżeczka octu winnego lub soku z cytryny

łyżka majonezu

szczypta pieprzu cayenne

sól

do dekoracji opcjonalnie: korniszony, papryczka chili, szczypiorek, natka pietruszki itp.

 

Z jajek usuwamy żółtka, żółtka mieszamy z wszystkimi składnikami, łyżeczką wkładamy masę do białek i dekorujemy ulubionymi dodatkami np: kawałkami orzechów włoskich.

 

 

 

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Konsultacje online z lekarzem
Ja osobiście korzystałam z konsultacji lekarskich online. Dobry sposób, że by uzyskać receptę...
ból menstruacyjny
Najlepsza metoda na bolesne miesiączki to tabletki antykoncepcyjne. Skracają czas okresu, regulują cykl,...
odchudzanie
Niestety, ale zbyt dużo wody robi zamieszanie w przewodzie pokarmowym, rozcieńcza soki żołądkowe...
Azjatycki tusz do rzęs - porażka !…
Dla mnie rzeczy z Chin itp. są mocno podejrzane, oni tam chyba używają składników,...