Jajecznica z boczniakami

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 20 dag kapeluszy boczniaków
  • 2 łyżki masła
  • 4 jajka
  • Sól
  • Pieprz mielony

Boczniaki oczyścić, wyciąć twardy kawałek ( przy ogonku ), przeciąć na połówki ( lub ćwiartki, gdy są duże ) kapelusze, albo gdy są małe pozostawić w całości. Na patelni rozpuścić 1 łyżkę masła i ułożyć na niej boczniaki. Smażyć na średnim gazie przewracając aż się zarumienią. Dodać drugą łyżkę masła. Wbić jajka na patelnię. Posolić, popieprzyć i usmażyć (mieszając) aż jajka się zetną.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz