Jajecznica z boczniakami

20 stycznia 2010, dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

moja wersja jajecznicy z pysznymi boczniakami

składniki:

  • 10 jajek
  • 5 sporych boczniaków
  • 15-20 dag żółtego sera o ostrzejszym smaku
  • kawałek białej części pora (ok. 5 cm) lub mała cebulka
  • do smaku: sól, pieprz, troszkę vegety
  • 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 3 łyżki posiekanego cienkiego szczypiorku
  • 3-4 łyżki masła

sposób przygotowania:
Ser zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej. Boczniaki oczyścić, pokroić w paseczki. Pora lub cebulkę pokroić w cienkie półplasterki. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić cebulkę albo pora, zeszklić, dodać grzyby i smażyć ok.5 min.. Wbić jajka, dodać nieco soli, pieprzu mielonego i vegety. Kiedy jajka zaczną się ścinać dodać ser i smażyć jeszcze chwilę do uzyskania konsystencji jajecznicy takiej jaką się lubi. Po zdjęciu patelni z ognia dodać posiekaną zieleninę, wymieszać. Podawać najlepiej z ciemnym pieczywem.

file1263984726



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Podłoga w łazience
Jeśli chcemy mieć łazienkę utrzymaną w stylu naturalnym, wybieramy podłogę drewnianą. Deski podłogowe...
Wywoływanie zdjęć
Ja wywołuje zdjęcia w Rossmannie , a później lądują w albumie albo...
Masaż ultradźwiękowy
Masażer ultradźwiękowy może być skutecznym narzędziem w walce z różnymi problemami skórnymi, takimi...
Wąskie biodra a styl ubierania się…
Zamaskowanie wąskich bioder za pomocą spodni wcale nie jest trudne! Wystarczy wybrać szerokie jeansy...