Homar z grilla

7 kwietnia 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Homar z grilla

Składniki:
4 homary
12 łyżek masła niesolonego
1/4 szklanki oliwy z oliwek
1/3 kg kiełbasy
6 ząbków czosnku
1 3/4 szklanki bułki tartej
1/4 szklanki posiekanej świeżej pietruszki
3 łyżki szczypiorku
sok z 1 cytryny
sól i świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:
Rozgrzać oliwę z oliwek i masło w małej patelni na średnim ogniu. Usmażyć kiełbasę, dodać czosnek i smażyć jeszcze ok. 1 min. Wlać połowę masła i oleju do miski, dołożyć kiełbasę. Na patelnę włożyć bułkę tartą i smażyć podrzucając aż zrumieni się na złoty kolor. Wymieszać pietruszkę, szczypiorek z sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Spryskać homara mieszaniną masła i oleju, przyprawić solą i pieprzem. Grillować aż muszle zmieniają kolor na czerwony i mięso stanie się kruche (od 12 do 15 min.). Posypać natką pietruszki, podawać z cytryną i  masłem oraz bułką i szczypiorkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

Jaka maść na łuszczycę skóry głowy?…
Widać ofensywę reklamową, chyba słabo się sprzedaje....
Jaka maść na łuszczycę skóry głowy?…
Od 20 lat choruje na luszczyce, przerobilam juz wszystko chyba. Musisz wzmocnic odpornosc organizmu, zminimalizowac...
Nadwaga i otyłość u dzieci
Tak byłoby dobrze, bo jednak częste sięganie po łakocie wynika głównie z przyzwyczajenia....
Samotne wakacje - jak je spędzić?
Czemu? Podróżowanie w pojedynkę może być naprawdę super. Jedyne, co mi podczas takich wyjazdów...