Homar z grilla

7 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Homar z grilla

Składniki:
4 homary
12 łyżek masła niesolonego
1/4 szklanki oliwy z oliwek
1/3 kg kiełbasy
6 ząbków czosnku
1 3/4 szklanki bułki tartej
1/4 szklanki posiekanej świeżej pietruszki
3 łyżki szczypiorku
sok z 1 cytryny
sól i świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:
Rozgrzać oliwę z oliwek i masło w małej patelni na średnim ogniu. Usmażyć kiełbasę, dodać czosnek i smażyć jeszcze ok. 1 min. Wlać połowę masła i oleju do miski, dołożyć kiełbasę. Na patelnę włożyć bułkę tartą i smażyć podrzucając aż zrumieni się na złoty kolor. Wymieszać pietruszkę, szczypiorek z sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Spryskać homara mieszaniną masła i oleju, przyprawić solą i pieprzem. Grillować aż muszle zmieniają kolor na czerwony i mięso stanie się kruche (od 12 do 15 min.). Posypać natką pietruszki, podawać z cytryną i  masłem oraz bułką i szczypiorkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...