Gulasz z udźca indyka

Avatar photo
28 listopada 2019,
dodał: Marta Dudzińska
Artykuł zewnętrzny

Gulasz z udźca indyka

Składniki:
– 60 dag udźca indyka
– 3 pomidory
– 1 czerwona papryka
– 1 żółta papryka
– 1 cebula
– 1 ząbek czosnku
– 2 łyżki oliwy
– 1 łyżeczka słodkiej papryki
– ½ łyżeczki ostrej papryki
– sól, pieprz
– cząber
– majeranek

Przygotowanie:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w gulaszową kostkę. W rondlu na oliwie zeszklić posiekany czosnek, dodać mięso, smażyć kilka minut. Zmniejszyć ogień, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, dusić pod przykryciem ok. 15 min. wrzucić pokrojone w kostkę papryki i rozdrobnione pomidory bez skóry, dusić kolejne 15 min. Gulasz doprawić papryką, solą, pieprzem, cząbrem i majerankiem, dusić jeszcze ok. 10 min. Podawać z kaszą.
Czas przygotowania: ok. 50 min.

 

Przepis pochodzi z polecanej przez Redakcję książki Wydawnictwa Olimp Media i Studia Kulinarnego Book&Cook pt.: Kuchnia Light



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...