Gulasz z udźca indyka

28 listopada 2019, dodał: Marta Dasińska
Artykuł zewnętrzny

Gulasz z udźca indyka

Składniki:
– 60 dag udźca indyka
– 3 pomidory
– 1 czerwona papryka
– 1 żółta papryka
– 1 cebula
– 1 ząbek czosnku
– 2 łyżki oliwy
– 1 łyżeczka słodkiej papryki
– ½ łyżeczki ostrej papryki
– sól, pieprz
– cząber
– majeranek

Przygotowanie:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w gulaszową kostkę. W rondlu na oliwie zeszklić posiekany czosnek, dodać mięso, smażyć kilka minut. Zmniejszyć ogień, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, dusić pod przykryciem ok. 15 min. wrzucić pokrojone w kostkę papryki i rozdrobnione pomidory bez skóry, dusić kolejne 15 min. Gulasz doprawić papryką, solą, pieprzem, cząbrem i majerankiem, dusić jeszcze ok. 10 min. Podawać z kaszą.
Czas przygotowania: ok. 50 min.

 

Przepis pochodzi z polecanej przez Redakcję książki Wydawnictwa Olimp Media i Studia Kulinarnego Book&Cook pt.: Kuchnia Light