URODA I ZDROWIE

Gulasz z udźca indyka

28 listopada 2018, dodał: pinkmause

Gulasz z udźca indyka

Składniki:
– 60 dag udźca indyka
– 3 pomidory
– 1 czerwona papryka
– 1 żółta papryka
– 1 cebula
– 1 ząbek czosnku
– 2 łyżki oliwy
– 1 łyżeczka słodkiej papryki
– ½ łyżeczki ostrej papryki
– sól, pieprz
– cząber
– majeranek

Przygotowanie:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w gulaszową kostkę. W rondlu na oliwie zeszklić posiekany czosnek, dodać mięso, smażyć kilka minut. Zmniejszyć ogień, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, dusić pod przykryciem ok. 15 min. wrzucić pokrojone w kostkę papryki i rozdrobnione pomidory bez skóry, dusić kolejne 15 min. Gulasz doprawić papryką, solą, pieprzem, cząbrem i majerankiem, dusić jeszcze ok. 10 min. Podawać z kaszą.
Czas przygotowania: ok. 50 min.

 

Przepis pochodzi z polecanej przez Redakcję książki Wydawnictwa Olimp Media i Studia Kulinarnego Book&Cook pt.: Kuchnia Light

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Gabinet lekarski
Jeśli chodzi o profesjonalnie wyposażone gabinety ginekologiczne, to polecam Centrum Medyczne Babka Medica...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
Sama już przestałam przejmować się wirusem, bo jak zawsze jesienią mam zwykłą infekcję,...
Inicjatywa w stworzeniu trwałego zw…
Żyjemy w czasach, gdzie relacje stały się przejściowe, ludzie są rozpieszczeni i zamiast...
Sklepy dziecięce
Fajne rzeczy dziecięce i w niskich cenach są ostatnio w marketach, warto tam...