Gulasz po meksykańsku

27 marca 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 1/2 kg łopatki wieprzowej bez kości,
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli,
  • 1/2 puszki kukurydzy,
  • 2 cebule,
  • przyprawa do gulaszu,
  • kostka mięsna,
  • łyżka ketchupu,
  • łyżka przecieru pomidorowego,
  • łyżeczka ostrej papryki,
  • łyżka przyprawy do dań meksykańskich,
  • woda z mąką do zagęszczenia, około 3 czubate łyżeczki

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Obficie posypać przyprawą do gulaszu. Podsmażyć. Następnie przełożyć do brytfanki lub dużego garnka, dusić, podlewając wodą. Cebule pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać do mięsa. Wrzucić kostkę mięsną . Dodać osączoną kukurydzę i fasolę. Dusić do miękkości, podlewając wodą. Doprawić. Zagęścić wodą z mąką. Podawać z ryżem lub kaszą.

file1299002631



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz