Gulasz na winie

4 października 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

50 dag wołowiny
20 dag ziemniaków
4 cebule
6 dag koncentratu pomidorowego
2 dl wina
8 dag smalcu lub oleju
mielona czerwona papryka
listek laurowy
kminek
sól

1 łyżka Vegety


Sposób przygotowania:

Mięso pokrój na małe jednakowe kawałki i obsmaż je na tłuszczu. Dodaj nasiekaną cebulę i duś dolewając od czasu do czasu wody lub bulionu. Wrzuć listek laurowy, kminek i Vegetę. Pod koniec duszenia posól według uznania, dodaj paprykę, pomidory, wino oraz ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotuj, dopóki mięso i ziemniaki nie będą miękkie.

(Wartość energetyczna 1 porcji 444/1865kal/J)

Dobre rady

Większa ilość cebuli daje gęściejszy sos. Jednakże, podczas smażenia uważaj, żeby cebula się nie przypaliła, gdyż wówczas gulasz będzie gorzki.

Na podstawie: www.podravka.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz