Guacamole z chilli

10 lutego 2020, dodał: Redakcja

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

składniki:

pasta z awokado

awokado dojrzałe

sok wyciśnięty z limonki lub cytryny

1/2 pęczka kolendry

1/2 małej czerwonej cebuli

1/2 zmielonego kuminu

1/2 papryczki chilli

2 łyżki oliwy z oliwek

sól i pieprz

 

Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, miąższ wyłożyć do miseczki. Cebulę i chilli bez nasion posiekać, dodać posiekaną kolendrę. Awokado utrzeć widelcem na gładką masę, dodać cebulę i sok, kolendrę, doprawić do smaku. Schłodzić w lodówce i podawać z nachosami.

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tanie dodatki
Ja lubię niedrogie dodatki, bo nie przywiązuję się do biżuterii na co dzień wybieram...
Filmy
To ja ostatnio oglądałam "Rytuał". Całkiem przyjemny. Teraz na dziś planujemy obejrzeć jakiś triller....
Seriale
Mnie mega wciągneła "Chyłka". Zazwyczaj nie oglądam polskich seriali ale ten jest świetny,...