URODA I ZDROWIE

Guacamole z chilli

10 lutego 2020, dodał: Redakcja

składniki:

pasta z awokado

awokado dojrzałe

sok wyciśnięty z limonki lub cytryny

1/2 pęczka kolendry

1/2 małej czerwonej cebuli

1/2 zmielonego kuminu

1/2 papryczki chilli

2 łyżki oliwy z oliwek

sól i pieprz

 

Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, miąższ wyłożyć do miseczki. Cebulę i chilli bez nasion posiekać, dodać posiekaną kolendrę. Awokado utrzeć widelcem na gładką masę, dodać cebulę i sok, kolendrę, doprawić do smaku. Schłodzić w lodówce i podawać z nachosami.

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Wideodoradztwo dietetyczne
Brać się za siebie i działać jest z tego najważniejsze, to prawda. Tylko żeby...
Herbata oczyszczająca
Zielona herbata i to nie w torebkach tylko liściasta, to najlepsza z herbat przynajmniej...
jakie są wasze ulubione sklepy z ub…
jak szukacie sukienek to tylko e-sukienki
Remont salonu
remont remontem, a skąd brać pomysły na w miarę tanie urządzenie mieszkania?