Grzanki razowe z wątróbką drobiową

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Grzanki razowe z wątróbką drobiową


Czas : 30 minut

Składniki :3 kromki razowca
3 wątróbki drobiowe
1 łyżka oleju słonecznikowego
1 łyżka masła
sól
pieprz mielony
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
1 liść sałaty

Z chleba wykroić krążki. Podsmażyć je na oleju na chrupiące grzanki. Odłożyć .Wątróbkę usmażyć na maśle na rumiano . Posolić , popieprzyć . Grzanki posmarować musztardą . Obłożyć sałatą . Na sałacie kłaść gorące wątróbki drobiowe . Podawać bezpośrednio po zrobieniu tak by były ciepłe .

Podpowiadam : Ponieważ nie wszystkim mogą smakować razowe grzanki ( mam tak w Rodzinie ) można wątróbkę układać na grzankach z innego pieczywa lub na normalnym razowcu- smakuje równie dobrze.

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...