Grzanki razowe z wątróbką drobiową

21 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Grzanki razowe z wątróbką drobiową


Czas : 30 minut

Składniki :3 kromki razowca
3 wątróbki drobiowe
1 łyżka oleju słonecznikowego
1 łyżka masła
sól
pieprz mielony
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
1 liść sałaty

Z chleba wykroić krążki. Podsmażyć je na oleju na chrupiące grzanki. Odłożyć .Wątróbkę usmażyć na maśle na rumiano . Posolić , popieprzyć . Grzanki posmarować musztardą . Obłożyć sałatą . Na sałacie kłaść gorące wątróbki drobiowe . Podawać bezpośrednio po zrobieniu tak by były ciepłe .

Podpowiadam : Ponieważ nie wszystkim mogą smakować razowe grzanki ( mam tak w Rodzinie ) można wątróbkę układać na grzankach z innego pieczywa lub na normalnym razowcu- smakuje równie dobrze.

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....