Groszek z orzechami włoskimi

5 lipca 2013, dodał: kasia001
Artykuł zewnętrzny

– 25 dag świeżego groszku (ewentualnie mrożony lub konserwowy)
– 2 łyżki startych orzechów włoskich
– łyżka masła
– łyżka tartej bułki
sól, pieprz

Na patelni na maśle przesmażyć groszek około 4 minutki, dodać przyprawy, orzechy, tartą bułkę, i smażyć kolejne 4 minuty. Podawać jako dodatek do mięs lub ryb.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak wykorzystać sok po kiszonych og…
Woda po ogórkach kiszonych można wykorzystać do zup, sosów i mięs. Można...
Wczesne truskawki niezdrowe?
Wiadomo, że aby szybko urosły w tunelu foliowym czy szklarni, są faszerowane chemią...
Podwyżki opłat sanatoryjnych
Co to za opłaty, 200-300 zł za kilkanaście dni wczasów? Często nie jeżdżą...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Już widzę, jak dziadkowie w kurnych chatkach na wsi inwestują w panele... Zostawią...