Grilowany łosoś

2 maja 2010, dodał: konstancja18
Artykuł zewnętrzny

Do przygotowania potrzebuję:

2 czerwone filety z ryby najlepiej łosoś
cytryna lub kwasek cytrynowy z Winiar
5 łyżek oliwy z oliwek
1 natka pietruszki
pół łyżeczki soli
szczypta pieprzu

file1272814397

Umyte filety z ryby rozcinam  na prostokątne kawałki, posypuję solą i pieprzem, wlewam sok z cytryny i na oliwę z oliwek, dodaję posiekaną natkę pietruszki.
Delikatnie mieszam i pozostawiam w  marynacie na 50 minut.
Delikatnie nakładam na drewniane długie wykałaczki pokrojone kawałki łososia.
Rozpalam grilla (węgiel drzewny), układam na rożnie i bardzo często obracam, aż do równomiernego przypieczenia.
Przygotowanie jest bardzo proste – super smakuje a przy tym błyskawiczne.



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...