Grilowany łosoś

2 maja 2010,
dodał: konstancja18
Artykuł zewnętrzny

Do przygotowania potrzebuję:

2 czerwone filety z ryby najlepiej łosoś
cytryna lub kwasek cytrynowy z Winiar
5 łyżek oliwy z oliwek
1 natka pietruszki
pół łyżeczki soli
szczypta pieprzu

file1272814397

Umyte filety z ryby rozcinam  na prostokątne kawałki, posypuję solą i pieprzem, wlewam sok z cytryny i na oliwę z oliwek, dodaję posiekaną natkę pietruszki.
Delikatnie mieszam i pozostawiam w  marynacie na 50 minut.
Delikatnie nakładam na drewniane długie wykałaczki pokrojone kawałki łososia.
Rozpalam grilla (węgiel drzewny), układam na rożnie i bardzo często obracam, aż do równomiernego przypieczenia.
Przygotowanie jest bardzo proste – super smakuje a przy tym błyskawiczne.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...