Grillowane roladki z karkówki z warzywami
Artykuł zewnętrzny
SKŁADNIKI:
- 8 cienkich kotletów z karkówki
- ½ papryki czerwonej
- ½ papryki żółtej
- ½ cukinii
- 1 długi ziemniak ugotowany na półtwardo
- 1 łyżeczka przyprawy do ziemniaków
- 1 łyżeczka łagodnej papryki, sól, pieprz, olej
PRZYGOTOWANIE:
Kotlety rozbić przez folię, posypać solą, pieprzem i papryką. Odstawić na pół godziny. Wszystkie warzywa umyć i osuszyć. Papryki pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w paski. Cukinię i ziemniaka również pokroić w słupki. Tak pokrojone warzywa posypać przyprawą do ziemniaków.
Na każdym kotlecie ułożyć porcję warzyw, skropić olejem, zwinąć ciasno w roladkę i spiąć wykałaczką. Grillować z obu stron po 20 minut, smarując co pewien czas olejem.