Grillowane roladki z karkówki z warzywami

6 czerwca 2013, dodał: marika1503
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 8 cienkich kotletów z karkówki
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ papryki żółtej
  • ½ cukinii
  • 1 długi ziemniak ugotowany na półtwardo
  • 1 łyżeczka przyprawy do ziemniaków
  • 1 łyżeczka łagodnej papryki, sól, pieprz, olej

 

PRZYGOTOWANIE:

Kotlety rozbić przez folię, posypać solą, pieprzem i papryką. Odstawić na pół godziny. Wszystkie warzywa umyć i osuszyć. Papryki pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w paski. Cukinię i ziemniaka również pokroić w słupki. Tak pokrojone warzywa posypać przyprawą do ziemniaków.

Na każdym kotlecie ułożyć porcję warzyw, skropić olejem, zwinąć ciasno w roladkę i spiąć wykałaczką. Grillować z obu stron po 20 minut, smarując co pewien czas olejem.

file1370525715