Grillowane piersi z kurczaka w marynacie

21 sierpnia 2012,
dodał: myszka9988
Artykuł zewnętrzny

file1345579007

składniki:

2 piersi z kurczaka
1szt kompozycja ziół i przypraw do potraw mięsnych – Kamis Fit up
1 łyżeczka miodu
2 ząbki czosnku
mała cebula
5 łyżek oliwy z oliwek
3 łyżki letniej wody
1/2 cytryny
sól,pieprz grubo mielony do smaku

Piersi z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Przeciąć w poprzek dzieląc je na dwa cieńsze kawałki. Do miski dodać przyprawę Kamis Fit up,drobno posiekaną cebulę,sok z cytryny i drobno
startą skórkę z połówki cytryny, miód, przeciśnięty czosnek, oliwę z oliwek,wodę,sól i pieprz. Włożyć piersi z kurczaka i wymaczać je w marynacie. Odstawić na 20 minut, rozgrzać grill.
Ułożyć piersi z całą marynatą na rozgrzanym grillu. Grillować mięso po około 6-7 minut z każdej strony.
Podawać z sałatką np. zieloną sałatą, pomidorem,ogórkiem, posiekanym szczypiorkiem. Sałatkę polać np. naturalnym jogurtem.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...