Grillowane piersi z kurczaka w marynacie
składniki:
2 piersi z kurczaka
1szt kompozycja ziół i przypraw do potraw mięsnych – Kamis Fit up
1 łyżeczka miodu
2 ząbki czosnku
mała cebula
5 łyżek oliwy z oliwek
3 łyżki letniej wody
1/2 cytryny
sól,pieprz grubo mielony do smaku
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Przeciąć w poprzek dzieląc je na dwa cieńsze kawałki. Do miski dodać przyprawę Kamis Fit up,drobno posiekaną cebulę,sok z cytryny i drobno
startą skórkę z połówki cytryny, miód, przeciśnięty czosnek, oliwę z oliwek,wodę,sól i pieprz. Włożyć piersi z kurczaka i wymaczać je w marynacie. Odstawić na 20 minut, rozgrzać grill.
Ułożyć piersi z całą marynatą na rozgrzanym grillu. Grillować mięso po około 6-7 minut z każdej strony.
Podawać z sałatką np. zieloną sałatą, pomidorem,ogórkiem, posiekanym szczypiorkiem. Sałatkę polać np. naturalnym jogurtem.