Grillowane gruszki z serem pleśniowym
Artykuł zewnętrzny
SKŁADNIKI:
- ser pleśniowy
- sałata mix
- oliwa z oliwek
- pieprz kamis
- sól
- sok z limonki
- salami hiszpańskie
- gruszka
- Mix sałat myjemy suszymy i układam na talerzu. Gruszki myjemy nie obieramy z łupiny. Kroimy je w plasterki wzdłuż, pomijając gniazdo nasienne. Ser pleśniowy kroimy w długie plasterki. Kiełbasę salami ja używam hiszpańskiej kroimy w plasterki sałaty solimy, kropimy oliwą i sokiem z limonki. Patelnię grillową nagrzewamy. Można tez zrobić to na grillu elektrycznym jeżeli taki posiadamy Kładziemy plastry gruszki podpiekamy i nakładamy plasterek sera i salami. Następnie obracamy na chwilę aby ser się stopił zapiekamy i podajemy na sałacie. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.