Grillowane cukinie z jabłkiem w białym winie

15 czerwca 2013,
dodał: granitova
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
2 średnie cukinie
1 średni ziemniak
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łodyga selera
1 mała cebula
10 dag kiełbasy
4 łyżki białego wina
1 małe jabłko
1 łyżka orzeszków pinii
1 jajko
sól

Przygotowanie:
Podsmażyć cebulę i seler w oliwie z oliwek przez około 10 minut.
Pokroić ziemniak na małe kawałki i podsmażyć na oliwie z oliwek kilka minut, następnie dodać pokrojoną w grubszą kostkę kiełbasę, posiekaną drobno cebulę i seler. Całość smażyć 20 minut.
Wino doprowadzić do wrzenia w rondelku i i wrzucić do niego pokrojone w kostkę jabłko. Gotować na wolnym ogniu kilka minut.
Przekroić cukinię, wybrać miąższ. Przestudzonego ziemniaka z kiełbasą, cebulą i selerem dobrze wymieszać z rozkłóconym jajkiem. Dodać ugotowane w winie jabłko i orzeszki pinii. wszystko dokładnie wymieszać. Napełnić takim farszem wydrążone połówki cukinii, zawinąć je w folię aluminiową i grillować ok 10 minut.
Smacznego!

file1371296325



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...