Grillowana karkówka z cygańskim sosem

29 kwietnia 2015, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: łatwe

Składniki:
– 600 g karkówki,
– 1 ząbek czosnku,
– 3 żółte papryki,
– 3 czerwone papryki,
– 3 zielone papryki,
– 250 ml śmietany 30%,
– 1 papryczka chili,
– pęczek tymianku,
– łyżka Przyprawy do karkówki Knorr,
– 4 łyżki sosu chili,
– 4 łyżki oliwy,
– łyżka masła.

Przygotowanie:
1.Karkówkę opłucz i osusz. Następnie pokrój ją w centymetrowe plastry. Obrany czosnek przeciśnij przez praskę.
2.Pokrojone mięso połącz z czosnkiem, przyprawą Knorr i oliwą, co podkreśli smak mięsa. Następnie przykryj je i odstaw na 3 godziny.
3.Pokrój wszystkie papryki (także chili). Potem posiekaj je, dodaj listki tymianku i wszystko uduś na maśle.
4.Dodaj sos chili oraz śmietanę, gotuj przez chwilę. Śmietana powinna w połowie odparować, a sos zgęstnieć.
5.Grilluj lub smaż mięso na dużym ogniu. Tak przygotowaną karkówkę serwuj z sosem i ryżem.

Grillowana karkówka z cygańskim sosem 0



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...