Granita arbuzowo-cytrynowa orzeźwiająca

4 lipca 2012, dodał: milady
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
  • połówkę niedużego arbuza
  • połówkę cytryny
  • ewentualnie cukier puder do dosłodzenia

Do blendera wrzucamy pokrojonego arbuza bez pestek, wlewamy sok z połówki cytryny i miksujemy razem chwilkę. Jeżeli uznamy, że za mało słodki jest, dodajemy wg uznania cukier.  Zmiksowanego arbuza wlewamy do plastikowego pojemniczka i wkładamy do zamrażalnika. Co 15-20 minut wyjmujemy i skrobiemy widelcem, po upływie 2-3 godzin mamy gotowy deser.

Uwaga! należy go szybko spożywać, jest zimny i zmrożony, ale tylko przez chwilkę.

file1341376859



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz