URODA I ZDROWIE

Gnocchi bolognese zapiekane ze szpinakiem

23 października 2015, dodał: Redakcja

Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 4

Składniki:
– gotowe gnocchi – 400 g
– Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr – 1 opakowanie
– pomidory z puszki – 400 g
– szpinak świeży – 2 garście
– oliwa z oliwek – 2 łyżki
– starty ser mozzarella – 3 łyżki
– woda – 100 ml

Gnocchi bolognese zapiekane ze szpinakiem

Sposób przygotowania:
1. W lekko osolonej wodzie ugotuj włoskie kluseczki – gnocchi. Po odcedzeniu przełóż je do żaroodpornego naczynia.
2. W rondlu zrób pomidorowo-ziołowy sos. Aby nadać my wyrazisty smak, Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe wymieszaj z krojonymi i pozbawionymi skóry pomidorami z puszki. Dolej nieco wody oraz oliwę i zagotuj. Dorzuć szpinak i wymieszaj.
3. Gnocchi zalej gotowym sosem i obsyp tartą mozzarellą. Zapiekaj przez kwadrans w nagrzanym do 180°C piekarniku. Przed podaniem udekoruj listkami świeżej bazylii.


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Katering z Warszawy
Kiedyś korzystałam z gotowych zestawów cateringowych na obiad, ale jak mam więcej czasu...
Kod rabatowy 50zł w Dutch House
Obecnie w dutch house mają wyprzedaż do -70%, ale jak patrzę na...
Choroba lokomocyjna
Okropna przypadłość, ja miałam ją do ok. 25. roku życia...
Zabawa - odgadnij reklamę (produkt …
Każdy jogurt (poza słodzonym) wspiera odporność bo zawiera dobre bakterie:)