URODA I ZDROWIE

Gnocchi bolognese zapiekane ze szpinakiem

23 października 2015, dodał: Redakcja

Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 4

Składniki:
– gotowe gnocchi – 400 g
– Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr – 1 opakowanie
– pomidory z puszki – 400 g
– szpinak świeży – 2 garście
– oliwa z oliwek – 2 łyżki
– starty ser mozzarella – 3 łyżki
– woda – 100 ml

Gnocchi bolognese zapiekane ze szpinakiem

Sposób przygotowania:
1. W lekko osolonej wodzie ugotuj włoskie kluseczki – gnocchi. Po odcedzeniu przełóż je do żaroodpornego naczynia.
2. W rondlu zrób pomidorowo-ziołowy sos. Aby nadać my wyrazisty smak, Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe wymieszaj z krojonymi i pozbawionymi skóry pomidorami z puszki. Dolej nieco wody oraz oliwę i zagotuj. Dorzuć szpinak i wymieszaj.
3. Gnocchi zalej gotowym sosem i obsyp tartą mozzarellą. Zapiekaj przez kwadrans w nagrzanym do 180°C piekarniku. Przed podaniem udekoruj listkami świeżej bazylii.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Gabinet lekarski
Jeśli chodzi o profesjonalnie wyposażone gabinety ginekologiczne, to polecam Centrum Medyczne Babka Medica...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
Sama już przestałam przejmować się wirusem, bo jak zawsze jesienią mam zwykłą infekcję,...
Inicjatywa w stworzeniu trwałego zw…
Żyjemy w czasach, gdzie relacje stały się przejściowe, ludzie są rozpieszczeni i zamiast...
Sklepy dziecięce
Fajne rzeczy dziecięce i w niskich cenach są ostatnio w marketach, warto tam...