Gnocchi bolognese zapiekane ze szpinakiem

23 października 2015, dodał: Redakcja

Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 4

Składniki:
– gotowe gnocchi – 400 g
– Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr – 1 opakowanie
– pomidory z puszki – 400 g
– szpinak świeży – 2 garście
– oliwa z oliwek – 2 łyżki
– starty ser mozzarella – 3 łyżki
– woda – 100 ml

Gnocchi bolognese zapiekane ze szpinakiem

Sposób przygotowania:
1. W lekko osolonej wodzie ugotuj włoskie kluseczki – gnocchi. Po odcedzeniu przełóż je do żaroodpornego naczynia.
2. W rondlu zrób pomidorowo-ziołowy sos. Aby nadać my wyrazisty smak, Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe wymieszaj z krojonymi i pozbawionymi skóry pomidorami z puszki. Dolej nieco wody oraz oliwę i zagotuj. Dorzuć szpinak i wymieszaj.
3. Gnocchi zalej gotowym sosem i obsyp tartą mozzarellą. Zapiekaj przez kwadrans w nagrzanym do 180°C piekarniku. Przed podaniem udekoruj listkami świeżej bazylii.


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

STOP

FORUM - bieżące dyskusje

praca w policji
Ja polecam spróbować swoich sił w policji. Teraz na stronie www.rekrutacja-do-policji.pl znajdują się...
naczynia kuchenne
Ile Waszym zdaniem kosztują dobrej jakości garnki emaliowane jak za dawnych czasów, by wytrzymały...
Kurtka czy płaszcz?
Płaszcze ładniej wyglądają ale kurtki jednak są bardziej funkcjonalne
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
> shinygirlll napisał/a:> Tusz Flirty Look