Gnocchi bolognese zapiekane ze szpinakiem | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Gnocchi bolognese zapiekane ze szpinakiem

23 października 2015, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 4

Składniki:
– gotowe gnocchi – 400 g
– Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr – 1 opakowanie
– pomidory z puszki – 400 g
– szpinak świeży – 2 garście
– oliwa z oliwek – 2 łyżki
– starty ser mozzarella – 3 łyżki
– woda – 100 ml

Gnocchi bolognese zapiekane ze szpinakiem

Sposób przygotowania:
1. W lekko osolonej wodzie ugotuj włoskie kluseczki – gnocchi. Po odcedzeniu przełóż je do żaroodpornego naczynia.
2. W rondlu zrób pomidorowo-ziołowy sos. Aby nadać my wyrazisty smak, Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe wymieszaj z krojonymi i pozbawionymi skóry pomidorami z puszki. Dolej nieco wody oraz oliwę i zagotuj. Dorzuć szpinak i wymieszaj.
3. Gnocchi zalej gotowym sosem i obsyp tartą mozzarellą. Zapiekaj przez kwadrans w nagrzanym do 180°C piekarniku. Przed podaniem udekoruj listkami świeżej bazylii.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...