Gęś faszerowana kukurydzą

5 lipca 2010,
dodał: zNatury.pl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 gęś
  • 2 ząbki zmiażdżonego czosnku
  • 1 papryka
  • 1 jajko
  • Pieprz
  • 1 puszka osaczonej kukurydzy
  • 1 wątróbka i serce z gesi
  • pół małej główki sałaty zielonej
  • 5 dag chudej cielęciny mielonej

Sposób wykonania:
Z papryki usunąć nasiona, drobno pokrajać. Sałatę posiekać, wątróbkę i serce posiekać. Wszystkie składniki nadzienia połączyć, doprawić do smaku, dokładnie wy­mieszać. Przygotowaną gęś natrzeć czosnkiem, oprószyć pieprzem, włożyć nadzienie, zaszyć lub spiąć, włożyć do woreczka żaroodpornego, upiec. Podzielić na porcje. Ułożyć na półmisku. Podawać z warzywami z wody, surówkami, ziemniakami, ryżem.
Uwaga: Gęś można upiec w alufolii lub w przy­krytym naczyniu żaroodpornym.

l porcja zawiera: 111 mg sodu, 1103 kJ (263 kcal).

Sklep ekologiczny
www.znatury.pl

file1278321293



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.