Gęś faszerowana kukurydzą

5 lipca 2010, dodał: zNatury.pl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 gęś
  • 2 ząbki zmiażdżonego czosnku
  • 1 papryka
  • 1 jajko
  • Pieprz
  • 1 puszka osaczonej kukurydzy
  • 1 wątróbka i serce z gesi
  • pół małej główki sałaty zielonej
  • 5 dag chudej cielęciny mielonej

Sposób wykonania:
Z papryki usunąć nasiona, drobno pokrajać. Sałatę posiekać, wątróbkę i serce posiekać. Wszystkie składniki nadzienia połączyć, doprawić do smaku, dokładnie wy­mieszać. Przygotowaną gęś natrzeć czosnkiem, oprószyć pieprzem, włożyć nadzienie, zaszyć lub spiąć, włożyć do woreczka żaroodpornego, upiec. Podzielić na porcje. Ułożyć na półmisku. Podawać z warzywami z wody, surówkami, ziemniakami, ryżem.
Uwaga: Gęś można upiec w alufolii lub w przy­krytym naczyniu żaroodpornym.

l porcja zawiera: 111 mg sodu, 1103 kJ (263 kcal).

Sklep ekologiczny
www.znatury.pl

file1278321293



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D