Królik ze śliwkami | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Królik ze śliwkami

5 lipca 2010, dodał: zNatury.pl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 królik o wadze około 1.5 kg
  • 20 dag suszonych śliwek
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki mąki
  • 2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
  • 5 cebul
  • 2 marchewki
  • tymianek
  • liść laurowy
  • pieprz

Sposób wykonania:
Cebulę i marchewki pokrajać, włożyć do kamiennego garnka, dodać liść laurowy, pieprz, tymianek, zieloną pietruszkę. Następnie włożyć podzielonego na porcje królika, zalać winem i zostawić na 24 godziny w chłod­nym miejscu. 2 razy mięso przewrócić i wymieszać warzywa. Mięso wyjąć, osączyć, oprószyć pieprzem i mąką, włożyć do rondla, zalać odcedzoną marynatą i dusić pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodać uduszoną na niewielkiej ilości wody i oleju cebulę oraz namoczone śliwki. Na końcu doprawić do smaku. Porcje ułożyć na głębokim półmisku, polać sosem i obłożyć wypestkowanymi śliwkami. Podawać z ryżem, ziem­niakami, surówkami.

l porcja zawiera: 80 mg sodu, 1597 kJ (382 kcal).

Sklep ekologiczny
www.znatury.pl

file1278321238



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...