garnek rybny
Artykuł zewnętrzny
Garnek rybny
75 dag. filetów z dorsza,
4 plastry ananasa z puszki,
2 pory,
puszka pokrojonych pomidorów,
2-3 łyżki jasnego sosu sojowego,
1 łyżeczka sosu słodko-pikantnego,
1 łyżka mąki,
4 łyżki oleju,
sól i pieprz.
Wykonanie:
Pory obrać, pokroić w krążki, wrzucić na minutę do wrzącej osolonej wody, odcedzić. Ananas pokroić w małe kawałki. Filety z dorsza pokroić w dużą kostkę, oprószyć, solą, pieprzem i mąką. Połowę oleju rozgrzać na patelni, włożyć rybę, zrumienić. Pozostały olej rozgrzać w rondlu, wrzucić ananasy, smażyć 2-3 min.Skropić sosem sojowym, dodać pomidory z zalewą, pory i dusić 5 min. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem słodko-pikantnym. Dodać rybę, dusić 3-4 min.
Smacznego !!!
nadesłane: VESPER