Galantyna ze schabu z żurawiną

10 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 4-6 osób
Czas przygotowania: 2 godz

Niezbędne składniki:

300 g schabu bez kości
2 polędwiczki wieprzowe
100 g wątróbek drobiowych
50 g włoskich orzechów
1 cebula
2 jaja

Przyprawy KAMIS:

2 łyżeczki Majeranku
1 łyżeczka Gałki muszkatołowej
Przyprawa „Schab pieczony z żurawiną”
Pieprz czarny mielony
Sól morska w młynku

Schab pokroić na plastry, rozbić tłuczkiem, dokładnie oprószyć przyprawą Schab pieczony z żurawiną. Tak przygotowany schab włożyć do podłużnej formy. Polędwiczkę zmielić dwukrotnie dodać orzechy, pokrojone w kostkę wątróbki, podsmażoną cebulę, jaja, pozostałe przyprawy. Całość dokładnie wymieszać na jednolitą masę, którą należy umieścić w formie ze schabem. Dobrze ubić, piec 1 godz. w temp. 170 st.

10 galantyna ze schabu



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz