Frykadelki wołowe w kokosie (lub sezamie)

22 października 2010, dodał: Alfa i Omega

1. 45 dag wiórków kokosowych rozsypać na patelni i prażyć 10 minut na suchej patelni, mieszając (można też rozsypać na blasze w piekarniku).

2.  Do dużej miski włożyć pół kilo mielonej wołowiny, dodać uprażone wiórki, przepuszczony przez praskę ząbek czosnku, posiekaną cebulę, łyżkę kminku mielonego, po 1/4 łyżeczki cynamonu i otartej skórki z limonki, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

3. Z masy formować małe kuleczki, maczając  je w jajku potem w bułce tartej lub sezamie, w woku rozgrzać olej, usmażyć na zloty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku, udekorować listkami bazylii.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Pełen wdzięku komplet wykonany ze zmysłowego, szyfonowego materiału
Cena:
96 zł
Trójwarstwowe dno z aluminiowym dyskiem, miarka, lejek i system odcedzania - wyższa jakość gotowania!
Cena:
649 zł
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Oryginalna forma i intrygujący efekt świetlny - teraz w promocyjnej cenie!
Cena:
699 zł
Piękne włosy, skóra i paznokcie
Cena:
99
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Swędząca skóra u dziecka
Czasem swędzenie to po prostu objaw alergii np. po zjedzeniu czegoś uczulającego,...
-50% na wszystko
Ja też, a najczęściej zostają te mniej popularne rozmiary, czyli moje:)
Zawód miłosny
Czytałam, że każdy zawód leczy się po roku, tylko trzeba nie spotykać...
Co zrobić na kolację?
Ostatnio często robię jabłka opiekane w cieście naleśnikowym, trochę posłodzonym i z cynamonem - polecam:)