Temat: Jak odchudzac się rozsądnie ?
Od dziś zaczynam odchudzanie. Co myślicie o diecie niskowęglowodanowej?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Od dziś zaczynam odchudzanie. Co myślicie o diecie niskowęglowodanowej?
No niby wszystko ok, ale jak w dalszym ciągu wolałabym stosować dietę, którą stosuję teraz, ćwiczenia oraz ograniczenie spożywania różnego rodzaju produktów spożywczych. Zainteresowanym schudnięciem naprawdę bym ten rodzaj diety również polecała.
Dla mnie najrozsądniejsza dieta to odstawić cukry. Ważne dla mnie jest rozłożenie diety w czasie. Osiąganie powoli kolejnych etapów dzięki, którym łatwiej po zakończeniu diety zachować wagę bez efektu jojo.
Dziewczyny,
przede wszystkim zmieńcie nawyki żywieniowe NA STAŁE nie tylko na czas "diety". Nie katujcie się mono-dietami, tabltekami czy koktajlami...
zdrowiej, lżej, ruch i na stałe! :
Rozsądne odchudzanie? Poprzez zmianę stylu życia, zmianę przyzwyczajeń - to naprawdę podstawa. Sama wiem jak było u mnie. Np. ja nie potrafiłam stracić nadwagi bez wprowadzenia ruchu na świeżym powietrzu. I właśnie tak uzyskałam zadowalający efekt ;-)
Najważniejsza zasada to taka, że diety nie można zacząć z dnia na dzień i skończyć ją z dnia na dzień ponieważ to może mieć odwrotne skutki, nalezy wszystko prowadzić stopniowo. Np: jeżeli nagle odstawimy niezdrowe jedzenie to być może poczujemy się lepiej, ale przy nastepnym posiłku będziemy chcieli jeśc jeszcze więcej
Tez jestem tego zdania, moje diety zawsze trwały 3-4 miesiące i wtedy był efekt
Nie radykalnymi diety i nie głodówką - moim zdaniem. Dobrze jest ustalić poprzez test, jaki posiada się styl zdrowia, potem otrzymuje się bardziej precyzyjne rady i wskazówki, które efektywniej pozwalają o siebie dbać. I walczyć z nadwyżką kilogramów
Ostatnio edytowany przez Binika (2013-11-23 14:39:07)
Zmiana stylu żywienia nie zawsze jest tak prosta dla wszystkich jak mogłoby się wydawać.
Przede wszystkim zmiany muszą być wprowadzane kolejnym krokami, a nie wszystko całkowicie zmieniamy z dnia na dzień. Bo co to może dać? Tylko efekt jojo... Radzę wprowadzić odpowiednie środki na odchudzanie, poczytajcie bloga, którego wam pokazywałam w poprzednim wpisie. Można sporo się dowiedzieć o tym, jak łatwo i zdrowo schudnąć. To naprawdę możliwe.
O to to, zgadzam się z przedmówcą. Ewolucja, nie rewolucja.
ja mam dzisiaj oczyszczającą głodówkę - tylko soczki piję - żeby w Sylwestra nie paradować z brzuszkiem bo mam obcisłą sukienkę w planie założyć
A w Sylwestra też nic nie jadłaś? Przecież taka jednodniowa głodówka przed imprezą nic Ci nie da, nawet pogorszy sprawę, bo jak się cały dzień nic nie je, a później się zje lub wypije cokolwiek, to wywala brzuszek W takiej sytuacji, jeśli nie zdążyło się schudnąć i spłaszczyć brzucha, to już chyba lepiej założyć majtki modelujące
Nawyki żywieniowe należy zastosować na stałe. Całe życie w sumie trzeba uważać na to co się je. I wprowadźcie ruch na stałe. Zamiast samochodu w lecie - rower. Zamiast jechać autobusem z najbliższego przestanku - idźcie przestanek dalej
Moim zdaniem bardzo często powodem tego, że przestajemy się odchudzać jest brak motywacji. Po prostu nie chce się już wykonywać ćwiczeń czy jeść więcej warzyw. Mi bardzo pomogła aplikacja , którą można bezpłatnie ściągnąć na telefon . Wybiera się w niej różne wyzwania i później stara się je zrealizować. To naprawdę działa, przynajmniej w moim przypadku
Rozsądnie to powoli a nie głodzić sie przez tydzień a potem znów objadać..
Przyznaje szczeerze, ze zaczelam swoje gubienie zbednych kilogramow od biegania, silowni i basenu. Kiedy to nie pomagalo odstawilam ciezkostrawne produkty, slodycze. Zaczelam jadac regulanie - 5 mniejszych posilkow. Nie pomoglo mi to za bardzo. Nadal utrzymywalo mi sie kilka kilogramow nadwagi.
A czy bezpiecznie jest przyjmować suplementy diety podczas odchudzania? Ja chciałabym sie trochę wspomagać nimi w nadziei że przyspieszy to efekty
Zależy od stanu zdrowia pewnie. Ja bym nie przesadzała, bo nie są obojętne na wątrobę i żołądek
Powoli, z planem, a nie przez tydzień, a potem zacząć się objadać na zapas:)
ja stosuje też co wieczór balsamy odchudzające z zieloną herbatą i wyciągiem z kawy
Ruch i lekka dieta, tego nic nie zastąpi...
Dla mnie rozsądne odchudzanie się to przede wszystkim skupienie się na zmianie swoich nawyków żywieniowych. Diety mają to do siebie, że w końcu człowiek przestaje się do nich stosować, a nawyki żywieniowe są czymś trwałym, co wchodzi nam w krew. Ja pomagałam sobie w procesie zmiany moich nawyków przede wszystkim z aplikacji. Codziennie otrzymywałam różne porady na temat zdrowego żywienia czy też aktywności fizycznej, a z czasem już zaczęła się do nich nieświadomie stosować. To jest chyba najskuteczniejsze rozwiązanie.
Warto skorzystać z rady dietetyka, żeby nie popełniać błędów żywieniowych i nie mieć efektu jo-jo
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź