Filety z pstrąga w prażonych migdałach podane ze szparagami i kurkami

23 września 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 4 x 160 g fileta z pstrąga
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka przyprawy do ryb Prymat
  • Sok z ½ cytryny
  • 320 g kurek
  • 8 łyżek płatków migdałowych
  • 100 g białych szparagów
  • 100 g zielonych szparagów
  • 1 łyżeczka suszonego kopru Prymat
  • 80 g masła ziołowego
  • Sól, pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przyrządzanie:

Pstrąga umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, zamarynować w oliwie z oliwek i przyprawie do ryb Prymat, a  następnie odstawić do lodówki na ok. 2 godziny.
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć kurki, pod koniec smażenia dodać masło ziołowe, a gdy się rozpuści dodać migdały, sok z cytryny i suszony koper. Całość smażyć jeszcze przez chwilę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, zdjąć z ognia. Rybę wyjąć z lodówki, odsączyć z marynaty i usmażyć na patelni na złoty kolor. Pstrąga ułożyć na ugotowanych szparagach i polać obficie kurkami w  migdałach. Danie podawać z cząstką cytryny i ziemniakami z wody.



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...