Filet z kurczaka z sadzonym jajkiem w 30 minut
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
pierś z kurczaka 1 sztuka
jajka 3 sztuki
mleko 1 łyżka
tarta bułka do panierki
olej do smażenia
pieczarki małe kilka sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
Przygotowanie:
Mięso umyć, osuszyć i przekroić na połowy. Lekko rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem. Jedno jajko roztrzepać z mlekiem. Pieczarki umyć i osuszyć. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Przygotowane filety panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano z jednej strony. Odwrócić, wybić jajko na upieczony filet i smażyć do ścięcia jajek. Oprószyć solą i pieprzem. Pieczarki podsmażyć na oleju. Wyjąć i obłożyć jajko nim się zetnie.