Filet w sosie czekoladowym

20 stycznia 2014,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

FILET: 4 filety z piersi kurczaka, jajko, 3 łyżki mąki, 3 łyżki bułki tartej, płatki migdałowe, 4 brzoskwinie lub 4 plastry ananasa, sól, pieprz.

Mięso lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Bułkę zmieszać z połową płatków migdałowych. Mięso panierować w mące, jajku z mlekiem i bułce z płatkami. Smażyć z obu stron na złoto. Plastry owoców usmażyć na złoty kolor.

SOS: gorzka czekolada, czubata łyżka masła, 2 łyżki mleka, 2 łyżki syropu z brzoskwiń lub ananasów, Szczypta soli i pieprzu.

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać mleko i masło oraz syrop. Mieszając, ogrzewać, aż sos będzie jednolity. Podawać z ryżem.

file1306254243



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...