URODA I ZDROWIE

Filet w sosie czekoladowym

20 stycznia 2014, dodał: czekoladka

FILET: 4 filety z piersi kurczaka, jajko, 3 łyżki mąki, 3 łyżki bułki tartej, płatki migdałowe, 4 brzoskwinie lub 4 plastry ananasa, sól, pieprz.

Mięso lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Bułkę zmieszać z połową płatków migdałowych. Mięso panierować w mące, jajku z mlekiem i bułce z płatkami. Smażyć z obu stron na złoto. Plastry owoców usmażyć na złoty kolor.

SOS: gorzka czekolada, czubata łyżka masła, 2 łyżki mleka, 2 łyżki syropu z brzoskwiń lub ananasów, Szczypta soli i pieprzu.

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać mleko i masło oraz syrop. Mieszając, ogrzewać, aż sos będzie jednolity. Podawać z ryżem.

file1306254243

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Koronawirus - porady, obalanie mitó…
Ciekawe kiedy będzie ostępna szczepionka, chciałabym się zaszczepić bo mam problemy z odpornością....
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
Ciekawe kiedy będzie ostępna szczepionka, chciałabym się zaszczepić bo mam problemy z odpornością....
Ogrzewanie podłogowe
Na gaz? To trochę niebezpieczne chyba....:/ A jak będzie nieszczelność? To co, zrywać...