Filet w sosie czekoladowym

20 stycznia 2014, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

FILET: 4 filety z piersi kurczaka, jajko, 3 łyżki mąki, 3 łyżki bułki tartej, płatki migdałowe, 4 brzoskwinie lub 4 plastry ananasa, sól, pieprz.

Mięso lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Bułkę zmieszać z połową płatków migdałowych. Mięso panierować w mące, jajku z mlekiem i bułce z płatkami. Smażyć z obu stron na złoto. Plastry owoców usmażyć na złoty kolor.

SOS: gorzka czekolada, czubata łyżka masła, 2 łyżki mleka, 2 łyżki syropu z brzoskwiń lub ananasów, Szczypta soli i pieprzu.

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać mleko i masło oraz syrop. Mieszając, ogrzewać, aż sos będzie jednolity. Podawać z ryżem.

file1306254243



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Fotowoltaika - największy problem r…
Zespół naukowy z USA, Wielkiej Brytanii i Włoch opracował urządzenie rozwiązujące problem nagrzewających...
Wczesne truskawki niezdrowe?
Wczesnowiosenne owoce i warzywa zawierają szeroką gamę szkodliwych dla zdrowia pestycydów. Te sprowadzane...
W jakiej pozycji spać?
Spanie w nieodpowiedniej pozycji może prowadzić do dolegliwości bólowych, migren, uczucia zmęczenia. Zdaniem kręgarzy...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Parlament Europejski przegłosował dyrektywę EPBD. Jej celem jest zwiększenie efektywności energetycznej budynków i eliminacja paliw...