Faszerowane ogórki

29 kwietnia 2011, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 2 ogórki,
  • 2 jajka,
  • sól,
  • pieprz,
  • natka pietruszki,
  • kawałek czerwonej papryki,
  • pomidor,
  • 2 rzodkiewki,
  • śmietana

Ogórki przekroić wzdłuż, wyjąć pestki, pozostawić ściankę grubości ok. 1/2 cm. Jajka ugotować, drobniutko pokroić, doprawić, dodać drobno posiekaną paprykę, pomidora, rzodkiewki, natkę oraz śmietanę. Dokładnie wymieszać. Farszem napełnić ogórki. Zawinąć w folię i na conajmniej pół godz. wstawić do lodówki.

Doskonałe na przekąskę lub lekką kolację.

file1304074422



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Faszerowane ogórki

  1. avatar dietetyk medyczny pisze:

    Super, zamiast śmietany proponuję nieco jogurtu – ale pomysł bardzo fajny! :)

Dodaj komentarz