Fasolka poświąteczna

22 stycznia 2011,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • Fasola sucha
  • Kość wędzona
  • Kiełbasa swojska
  • Boczek swojski wędzony
  • Listek laurowy
  • Ziele angielskie
  • Koncentrat pomidorowy
  • Majeranek
  • Wegeta pikantna
  • pieprz

Fasolę moczyć najlepiej przez noc, na drugi dzień gotować w tej samej wodzie do miękkości a w między czasie dodać pokrojone w kostkę podsmażoną kiełbasę i boczek. Doprawić do smaku, dodać koncentrat i majeranek.

file1295702420



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...