Fasolka poświąteczna

22 stycznia 2011, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • Fasola sucha
  • Kość wędzona
  • Kiełbasa swojska
  • Boczek swojski wędzony
  • Listek laurowy
  • Ziele angielskie
  • Koncentrat pomidorowy
  • Majeranek
  • Wegeta pikantna
  • pieprz

Fasolę moczyć najlepiej przez noc, na drugi dzień gotować w tej samej wodzie do miękkości a w między czasie dodać pokrojone w kostkę podsmażoną kiełbasę i boczek. Doprawić do smaku, dodać koncentrat i majeranek.

file1295702420



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...