Eskalopki cielęce | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Eskalopki cielęce

8 października 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki

* 4 sznycle z mięsa cielęcego z udźca,
* 2 jajka, 5 dag twardego,
* żółtego sera, np. parmezanu,
* 2 łyżki mąki,
* 4 łyżki oliwy,
* 4 plastry ananasa z puszki,
* 4 plastry pomidora,
* 8 oliwek 50 dag zielonej fasolki szparagowej,
*  50 dag zielonego groszku,
* 1 łyżeczka przyprawy KUCHAREK na lato,
*  po ½ łyżeczki suszonej bazylii Prymat i tymianku Prymat,
* sól,
* pieprz czarny mielony Prymat

file1286542479

Sposób przygotowania

Mięso rozbić, posypać przyprawą KUCHAREK na lato i ziołami, obtoczyć w mące, a następnie w rozbełtanym jajku. Smażyć na mocno rozgrzanej oliwie, po 2 minuty z każdej strony. Plastry ananasa oraz pomidora obsmażyć na oliwie. Na usmażone eskalopki położyć plaster ananasa i pomidora jeden na drugim. Na wykałaczki nabić po 2 oliwki i wbić w eskalopki, poprzez ułożone plastry. Podawać z ugotowaną fasolką i groszkiem, polanymi tłuszczem spod smażenia.
Osobno podać smażone ziemniaki.

www.kucharek.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...