Dżem z cukinii

19 lipca 2012, dodał: ilonar2301
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

5 kg cukinii żółtej

1 kg cukru

5 opakowań galaretki cytrynowej

Sposób przygotowania:

Cukinie obieramy ze skórki, kroimy na pół, a następnie wyjmujemy łyżką nasiona. Później ścieramy cukinię na tarce lub przy pomocy robota kuchennego. Tak przygotowaną cukinię przekładamy do garnka i gotujemy do rozgotowania. Dodajemy cukier i gotujemy około 10 minut. Po upływie 10 minut dodajemy galaretki i gotujemy do momentu, gdy połączą się z dżemem. Następnie gorący przekładamy do słoików, zakręcamy dokładnie i odstawiamy pokrywką w dół. Po upływie doby odstawiamy do spiżarki :)

file1342731092



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz